BLUSH logo
Waxing - BLUSH - Beauty & Skin Clinic

Waxing

Uw intiemste lichaamsdeel wilt u alleen laten waxen door mensen die daar veel ervaring in hebben, en goed getraind zijn. We onderscheiden ons op verschillende punten. No double dipping, dat betekent dat een spatel die contact heeft gehad met de huid, direct wordt weggegooid. Zo wordt voorkomen dat huidschilfers in de waxpot komen en de volgende klant die op zijn huid krijgt. Wij werken standaard met handschoenen, waarbij er nooit huid op huid contact is tussen klant en specialiste. Bij BLUSH werken wij met verschillende waxsoorten, die wij afstemmen op de huidzone en wat uw voorkeur heeft.

Before you wax:

Hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

Scrub de avond van te voren voorzichtig de huid, die behandeld moet worden. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd en komen de haren losser en meer rechtop in de huid zitten en zal het waxen nog makkelijker gaan. Het regelmatig voorzichtig scrubben van de huid vermindert de kans op ingroeiende haren.

Hoe lang moet het haar zijn om het goed te kunnen waxen?

Het heeft de voorkeur de haren in de 2 tot 3 weken voor behandeling niet te scheren. Het haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit de (eerste) waxbehandeling te halen.

Wat moet u aan- en uitdoen?

Tijdens intieme behandelingen zoals Brazilian Wax zult u de onderkleding volledig moeten uit doen. U kunt de bovenkleding echter gewoon aanhouden.
We begrijpen dat u zich ongemakkelijk kunt voelen tijdens de behandeling, U kunt erop gerust zijn dat wij niet bezig zijn met de vorm of omvang van uw lichaam. Wij streven er juist naar om u zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen en gaan hier zorgzaam mee om.

Is een wax behandeling pijnlijk?

Het zou niet correct zijn te ontkennen dat u er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan u verwacht. De pijn wordt steeds minder hoe vaker u zich laat waxen. Plan, indien mogelijk, uw afspraak minimaal 3 dagen voor of 3 dagen na uw maandelijks cyclus in, aangezien door de hormonen de behandeling als pijnlijker kan worden ervaren.

Pijnstillers?

Heeft u een lage pijngrens, dan kunt u een half uur van te voren een pijnstiller innemen die de pijn iets te verzachten. (Let op, de behandeling blijft gevoelig en overschrijd niet de aanbevolen hoeveelheid van de pijnstillers).

After you wax:

Vermijd te strakke kleding op huid, die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen en raak de behandelde huid alleen aan met gewassen handen.
Als u aanleg heeft voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 48 uur na het harsen.

Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen en ga liefst ook niet direct sporten Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.

Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabben en hard wrijven kan de huid dan irriteren.

Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.
We raden aan vanaf drie dagen na de wax behandeling te scrubben. Doe dit met een zachte korrel (of zachte sisal handschoen) en scrub de huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen.
Let op: Als u voor de allereerste keer een waxbehandeling heeft ondergaan, is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Die verdwijnt binnen 24 uur.

When not to wax:

Wij kunnen onder de volgende omstandigheden de behandeling niet uitvoeren:

 • Bij gebruik van een van de volgende medicijnen, aangezien deze een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken:
  • Retin A
  • Renova
  • Differin
  • Isotretioin
  • Roaccutane
 • In geval van een SOA.
 • Tijdens uw cyclus (Brazilian of Hollywood)
 • Als de huid, die behandeld moet worden, verbrand is door de zon of door een laser behandeling.